Boerewors en Pinotage

Ik kan me niet voorstellen dat er Zuid-Afrikaners zijn die niet van Boerewors en Pinotage houden! Net zoals Rugby en Biltong, en “Pap en Sous”, is dit cultureel erfgoed – dingen die ik als Zuid-Afrikaner als onontbeerlijk beschouw! Daarom deel ik dit ook graag met anderen!

Vorig jaar heb ik een aantal Zuid-Afrikaanse avonden georganiseerd voor oude bekenden die ooit samen met mij op reis waren. Het is zo leuk dat een bord met eten mensen mee in de tijd terugt neemt naar hun reis in Zuid-Afrika, met alle herinneringen van dien. Nog leuker is het dat ik mensen die nog nooit naar Zuid-Afrika zijn geweest, met een bord traditioneel eten wellicht tot een reis kan verleiden! Maar dit kan misschien aan mij liggen, hoor, ‘I look so good because I cook so good!’ of zoals het opschrift op mijn schort ‘Never trust a thin cook’!

De afgelopen twee weekenden ben ik ingehuurd om  in totaal 37 mensen een bord traditioneel eten voor te schotelen met onder andere Boerewors naar eigen geheim recept! Iedereen die dit proeft, geeft me ook gelijk – zulke lekkere worst kun je in Nederland niet kopen! Daar komt nu verandering in, dat kan namelijk wel, bij mij! Daarmee samen een bord “Pap” (van maismeel) en “Sous” (tomaat- en uiensmoor) en een glas Pinotage en de Kaap is weer Hollands (een Afrikaans gezegde voor als alles goed is)!

Over Pinotage schrijf ik de volgende keer. Laten wij nu maar eerst genieten van deze foto’s…

Aan’t Boerewors braaien…..

Wij kunnen niet meer wachten….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb gelijk trek!

Wilt u hier ook van genieten? Voor bedrijven of privégroepen bied ik een echte Zuid-Afrikaanse Braai aan bij u op locatie. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen en wie weet, braai ik binnenkort voor u een heerlijk maaltijd!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *