Zuid-Afrika Avond 27 Mei

Wat ‘n lekker aand! Het was een groot sukses! Iedereen die het meegemaakt hebt waren het eens! Met blauwe lucht en een somers temperatuurtje hebben wij al een goede start. Om zesuur ‘savonds kwan de eerste gaste en worden ze verwelkom met een “Swinging Safari”, een verukkelijke cocktail van Amarula likeur. Na het eerste borrel waren het zover: Gamba en Annanas spiesjes voor de meeste. Het Chenin Blanc uit Stellenbosch past er hèèl goed bij met frisse suurtjes en de annanas smaak die goed terugkom in het somers fruitige wijn! Diegene die tog kies voor een gevulde sjampie waaren ook erg onder de indruk.
De hoofdgereg gaat, op zijn echt afrikaans, om het vlees – Vleis! Vleis! Vleis! Op tafel staat “wortelslaai” en “gebakte patats” (zoete aardappelen) naast een heerlijke maisbroodje. Iederen komt gezellig langs de braai om eers en lamskottelet en “boerewors” hamburger af te haal en later kom daar een malse stuk struisvogelbiefstuk op iedereen zijn bord te landen! Hiermee saam serveer ik een Pinotage wijn – medium zwaar maar met fluweelzachte taninen. De smaken van rijpe pruimen met een hint van warme kruiden past super! Zes gaste die ook lede bent van een wijnclub waren daar gelijk weg van!
De toetje zoals dit hoort op een mooie zomersavond waren een tropiesche fruitsalade met vanilie ijs! Die gezelligheid waren duidelik te horen – zelfs de Zuid-Afrikaanse volkslied word gezongen!
Mijn dank aan Hillie en Theehuis Mon-Chouette voor de gelegenheid en mooie locatie om dese avond te presenteren! Ik hoop om op de volgende datums ook veel mensen blij te kunnen maken met “‘n lekker stukkie vleis”!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *