Over


The Early Days….

Ik ben geboren in Zimbabwe. Leven op een boerderij midden in de bush-bush en tientallen kilometers van de naaste kleine dorpjes hebben mij een speciaal gevoel voor de natuur gegeven. Sinds mijn kinderjaren ben ik in alle beestjes en boompjes geïnteresseerd. Het was dus geen verassing toen ik na mijn school, natuurkunde aan de Potchefstroom Universiteit (Zuid-Afrika) ben gaan studeren. Maar de roep van de natuur was te sterk! En daarom heb ik  mijn BSc in Dierkunde en Geologie niet afgemaakt omdat ik terug ben gegaan naar Zimbabwe om als gids bij een safari operator te werken. This was the life!

 

Hennie’s Adventures

In 1993 moest ik voor militaire dienst rapporteren. Gedurende deze tijd besloot ik om iets voor mijzelf te beginnen. Mijn militaire avontuur duurde uiteindelijk 8 jaar, maar in 2000 was het dan echt zover! Ik geef mijn officierscommissie op en begint Hennie’s Adventures. Ik begon met Overland Safaris – wekenlange camping tochten met stoere trucks door de rimboe van Zuidelijk Afrika. Later worden dit groepsreizen en iets luxer accommodaties, ook was ik werkzaam als gids voor verschillende Nederlandse reisorganisaties. Op een van deze reizen ontmoet ik mijn Nederlandse vriendin. In 2007 komt zij naar Zuid-Afrika en hadden wij samen besloten om in Kaapstad te gaan wonen.

 

Wijn…

Als gids was het wel een aanpassing. Er waren geen “big 5” meer en terwijl ik mij steeds op de natuur focuste, wist ik dat ik mij met een ander specialisme moest onderscheiden. Mijn “lekker glasie wyn” wordt toen mijn passie! Ik schrijf me in bij de Cape Wine Academy en vorder snel van een cursus naar de volgende. Deze nieuwe kennis speelt ook goed naar mijn klanten en vaker wordt daar naar mij verwezen als een wijn specialist gids. Zo krijg ik ook meer te maken met klanten die ook veel weten over de sap van de druif! Dat heeft mij gedwongen om nog een stapje verder te leren. In 2010 heb ik mijn wijn diploma  behaald aan de Cape Wine Acedemy.

 

Wijnsafari

Enige tijd geleden besloten mijn vriendin en ik om met onze dochter naar Nederland te verhuizen. Hier ben ik nu… en hier is Wijn Safari – een leuke samenstelling van de grote passies in mijn leven: wijn en reizen!

Met Wijn Safari wil ik graag “alles wat lekker is” uit Zuid-Afrika bij u thuis brengen!