Wijnworkshops


Voor mensen die meer behoeften hebben aan een diepere kennis van wijn dan bij andere proeverijen ingewonnen kan worden, biedt Wijn Safari wijnworkshops aan. Deze workshops zijn ook perfect als bedrijfsuitjes!

 

Smaakherkenning Workshop

Als u een wijn beoordeling leest, krijgt u vaak beschrijvingen van rode bessen, specerijen en fluweelzachte tanninen. Dat is wel goed voor het verkopen van de wijn maar wat zegt het nu eigenlijk over de wijn? Kunt u het verschil tussen een sinaasappel en een citroen in een glas wijn ruiken? Of de warme geur van kruidnagels en kaneel? Deze workshop helpt u deze kenmerkende geuren te herkennen en ook verbindingen te leggen tussen welke geuren en smaken bij welke druifsoort of wijnstreek passen.

 

Bij deze workshop worden 6 tot 8 uiteenlopende wijnen blind geserveerd. Aansluitend worden er, eveneens blind, ca. 10 tot 12 geuren geïdentificeerd en onder begeleiding zoekt u de juiste geuren bij de juiste wijnen. De workshop duurt 2 tot 3 uur en vindt plaats bij u thuis, bij uw bedrijf of er kan tegen extra kosten een locatie geregeld worden.

Kosten:  vanaf € 25,- per persoon (minimaal 6 personen) + reiskostenvergoeding*

 

Wijn en Spijs Workshop

Kook naar uw wijn toe, oftewel: bepaal eerst welke wijn u wilt drinken en dan uw menu! Dat is een stuk makkelijker dan de juiste wijn bij uw eten te kiezen. In deze workshop leren wij u hoe bepaalde smaakaspecten van een wijn beïnvloed worden door hetgeen je er bij eet. Welk effect het zout, zuur of vet heeft op de smaak van de wijn. In het tweede gedeelte van de workshop gaan we het hebben over welke wijn bij welk gerecht kan worden geschonken. In deze workshop waarin je, je eigen smaak leert kennen, is het één groot avontuur wat hele verrassende meningen op kan leveren omdat over smaak niet te twisten valt!

Bij deze workshop worden, naast een aantal kleine gerechtjes/hapjes, 6 wijnen geproefd. Wij onderzoeken welke wijnen het beste bij bepaalde gerechten passen en ook waarom! Hier leren wij  u zelf een verband te vinden, zodat u in de toekomst van elk gerecht een feestmaal kunt maken door de juiste wijn-spijscombinatie! De workshop duurt 2 tot 3 uur en vindt plaats bij u thuis, bij uw bedrijf of er kan tegen extra kosten een locatie geregeld worden.

Kosten: vanaf € 30,- per persoon (minimaal 6 personen) + reiskostenvergoeding*

* Een reiskostenvergoeding kan in rekening gebracht worden bij een groep van minder dan 6 personen en bij een afstand van meer dan 30 kilometer vanaf Bergschenhoek

Interesse? Neem dan nu contact met ons op, om uw proeverij te boeken!