Basis wijncursus – Ontdek Wijn


Deze basiscursus is een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van wijn. De wijncursus bestaat uit 3 avonden met per avond één module: Wijnproeven, het Wonder van Wijn en de Wetenschap van Wijn.

Per avond worden er tussen de 8 en 10 wijnen van diverse prijs- en kwaliteitsniveaus geproefd.

 

Module 1: Wijnproeven – Hoe, Wat en Waarom

In deze les ontdekken wij diverse druivenrassen en wijnstijlen, wij praten over het bewaren en het serveren van wijn en kijken vluchtig naar wijn-spijs combinaties. Wij leren veel over proeftechnieken en de identificering van smaken en geuren. Deze module vormt de essentiële basis van wijnproeven.

 

Module 2: Het Wonder van Wijn

In les 2 ontdekken wij hoe de natuur de wijn vormt. Wij leren welke invloed het klimaat, de bodem en de ligging van een wijngaard op de smaak van wijn heeft.

 

Module 3: De Wetenschap van Wijn

In les 3 leren wij over de processen om witte, rode en mousserende wijn te maken. Wij ontdekken ook welke invloed de wijnmaker op de smaak van de wijn heeft door het gebruik van diverse technieken zoals o.a. houtlagering.

 

Prijs:

Cursusprijs: €150/persoon inclusief BTW, uitgebreide notities en hand-outs, proefformulieren en een map om alle informatie in op te bergen.

 

Datum en Locatie :

Momenteel zijn er geen cursussen gepland. Neem contact op voor eventuele data.

 

Hier Aanmelden via e-mail